Yağ Müjdesi

Yağ Müjdesi Geldi

Kabus bitti! 84 milyon vatandaşa ayçiçek yağı müjdesi! Eski fiyatlar geri dönüyor

Trakya Birlik'in fabrika müdürü Erkan Ünal, ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek müjdeyi verdi. Ünal, depolarda 35 bin tondan çok ayçiçeği ile ham yağ olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en büyük ayçiçek yağı yapımcılerinden biri olarak tanınan Trakya Birlik'ten müjdeli haber geldi. Fabrika müdürü Erkan Ünal, kurumun stok sorunu olmadığını kaydetti.

"7/24 ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye'nin en büyük yapımcı birlikleri arasında yer alan Trakya Birlik'in fabrika çalışmaları ve üretim kapasitesi ile ilgili bilgi veren fabrika müdürü Erkan Ünal, senelik 180 bin ton yağlık ayçiçeği tohumu işlediklerini ve ham yağ elde ettiklerini belirtti. Günlük 600 ton ayçiçeği kırma ve 600 ton da rafinasyon kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Ünal, "Bunları, gelen talepler tarafında detaylı ambalajlara dolumunu sağlıyor ve pazara arz ediyoruz. Tesisimizde tam kapasite ile 7/24 üretimimize devam ediyoruz" dedi. 

"STOK SIKINTIMIZ BULUNMAMAKTA"

Ünal, mümkün bir sorun olup olmadığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Herhangi bir stok sorunmız bulunmamakta. Zaten ayçiçeği ekimi gerçekleşti ve bitki büyüme aşamasında. Hasada da bölgemizde aşağı yukarı iki ay gibi bir vakit var. Bu vakit zarfında da elimizde yeteri kadar ayçiçeği ham yağı ve ayçiçeği tohum stoku bulunmaktadır. Tesisimizde 36 bin ton ayçiçeği stoklama kapasitemiz bulunmakta.